De beste handmatige sigaretten vulmachines

Wanneer u goede start wilt maken met het zelf maken van sigaretten, begint dit met de juiste hulzen of sigarettenvuller. Zonder een goede sigaretten vulmachine kunt u nog zoveel oefenen, een perfecte sigaret zult u er helaas niet mee maken. Met de juiste handmatige machine zult u een goede start maken op weg naar dé perfecte sigaret. Op deze pagina zullen we u advies geven over de - naar onze mening - beste handmatige sigarettenvullers. Ook zullen daarbij aangeven waarom we denken dat dit dé beste keuze zijn die u kunt maken.

Dé Nummer 1: Zorr Powermatic 1 sigarettenvuller

Deze handmatige vuller heeft in de afgelopen jaren een zeer welbekende en sterke naam opgebouwd. Als het handmatige broertje van de welbekende Powermatic 2 Plus werd deze al snel aangezien voor top-kwaliteit en niets was minder waar. De Powermatic® 1 hulzenvuller is naar onze mening dé beste handmatige hulzenvuller op dit moment. Met zijn flink grote omvang, sterke hendel, stalen binnenkant, bronzen hulzenhouder en een titanium knipper, krijgt u bij deze handmatige machine het meeste waar voor uw geld. De onderdelen zijn - zoals bij alle Powermatic sigarettenmachines - van absolute top-kwaliteit. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat men soms tot wel vier jaar doet met deze handmatige hulzenstopper, dat in tegenstelling van de goedkopere vullers, die vaak zijn gemaakt van goedkoop plastic. Er is echter één groot nadeel aan de Powermatic 1 van Zorr, en dat is dat deze redelijk duur is, namelijk rond de 50-60 euro. Ondanks de hoge prijs is deze sigarettenvuller alsnog dé beste keuze die u kunt maken onder de handmatige modellen.

Powermatic 1 hulzenvuller in de doos
Zorr Powermatic 1 vanaf de voorkant
Handmatige sigarettenmachine van Zorr

Nummer 2: Powermatic Mini sigarettenmachine

Vindt u de prijs en grote van de Zorr Powermatic 1 toch te veel van het goede? Dan is er altijd nog de Powermatic mini sigarettenvuller. Deze vulmachine is de goedkoopste van het merk Powermatic, maar daarmee zeker geen slechte handmatige hulzenvuller. Voor rond de 30 euro heeft u de mini al en ook dan heeft u een geheel stalen binnenkant, bronzen hulzenhouder en ook de titanium knipper. Het enige nadeel is dat de mini moeilijker te hanteren is vanwege het kleine formaat, maar dat kan tevens een voordeel zijn, zo is de Zorr mini sigarettenmaker gemakkelijk mee te nemen op vakantie en kunt u deze zowat overal gebruiken om even snel wat sigaretten te maken. Deze handmatige hulzenvuller staat dan ook op 2. Ook zult u - indien u deze voldoende onderhoud - lang genieten van deze top kwaliteit sigaretten machine.

Zorr Powermatic mini vuller in het doosje
Sigarettenmaker mini met tabakskamer open
De Zorr mini met daarbij het schoonmaaksetje

Nummer 3: De hulzenstopper van Bofil

Bofil is een relatief onbekend merk in Nederland en België, dat zich voornamelijk richt de kleine en simpele budget sigarettenvullers. U zult wel denken; een goedkope hulzenvuller van een onbekend merk kan toch nooit veel wezen? Maar dan zult u met deze hulzenstopper nog versteld staan. Voor een bedrag van rond de 5 euro heeft u deze handmatige hulzenvuller al. Het model is daarentegen wel gemaakt van kunststof, maar alsnog gaat deze hulzenvuller zeker 6 tot 12 maanden mee. Gezien de prijs worden deze machientjes veel bij ons besteld en krijgen we er zeer goede reacties over. Het is echter wel zo dat u krijgt waarvoor u betaald en daarom is deze sigarettenvuller niet echt te vergelijken met de Zorr 1 en mini. Maar alsnog kunt u ook met deze goedkope hulzenstopper zeer goed sigaretten maken.

Een zelfgemaakte sigaret met de Bofill hulzenstopper
Een goede sigarettenroller van het merk Bofill
De Bofil sigarettenmaker met open tabak kamer
Waardering: 7.6/10
(134 stemmen)