Powermatic 2 van Zorr; vraag en antwoord

Het is meer dan logisch dat u een aantal vragen heeft voordat u overgaat tot het kopen van de Powermatic 2 hulzenvuller. Voor uw gemak hebben we de veelgestelde vragen hieronder vermeld, met daarop een passend en uitgebreid antwoord. Houd u er rekening mee dat de meeste antwoorden zijn gebaseerd op ervaringen van klanten of onze eigen ervaring. Heeft u een vraag die niet tussen de onderstaande lijst staat? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen en zullen we u een persoonlijk antwoord terug sturen. Met uw toestemming zullen we de vraag en het antwoord vervolgens op deze pagina vermelden, zodat we na verloop van tijd een pagina hebben met alle vragen en antwoorden over de welbekende Zorr 2 Plus van Powermatic.

Vraag

Verkopen jullie de nieuwste versie van de Powermatic?

Antwoord

Ja. Gezien de grotere aantallen die we maandelijks verkopen, kunnen we u garanderen dat de productiedatum van de Zorr sigarettenvuller niet ouder is dan 3 maanden. We raden u aan hiermee op te letten met de wat minder bekende webshops, gezien deze veelal minder verkopen hebben en daarom soms nog oude modellen hebben liggen. U kunt de productiedatum van de door u gekochte Powermatic 2 Plus ook zelf controleren op de onderkant (sticker met datum).

Vraag

Kan ik hulzen vullen die geen filter hebben?

Antwoord

De Zorr en Powermatic sigarettenvullers zijn zeer geschikt voor het vullen van Kingsize en X-long hulzen. Het is echter wel zo dat dit enige ervaring en oefening vereist, maar het is zeker mogelijk. Waarschijnlijk moet u wel de achterkant van de sigaret afknippen, zodat u een mooie kant heeft die u gebruikt als filter. Mocht u hulp nodig hebben met het zelf maken van sigaretten zonder een filter, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vraag

Ik heb half gevulde hulzen, hoe kan dit?

Antwoord

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is teveel tabak per sigaret. Probeer daarom minder tabak te gebruiken voor het maken van een sigaret. Het kan ook voorkomen wanneer de sigarettenmaker niet juist is onderhouden en er (hardnekkige) tabaksresten aanwezig zijn op de belangrijke onderdelen. Dit is echter alleen mogelijk met modellen van één maand of ouder, of er moet geen gebruik zijn gemaakt van de aanbevolen volume tabak. Met bijvoorbeeld zware tabak is de kans groot dat de hulzenvuller er binnen een maand ermee stopt, indien deze niet voldoende worden onderhouden. Zolang er geen resten van tabak achterblijven kunt u de Zorr hulzenstopper gebruiken met alle soorten tabak.

Vraag

Waarom scheurt de huls aan het uiteinde?

Antwoord

Dit probleem komt meestal voor wanneer er teveel tabak wordt gebruikt voor het maken van de sigaretten. De overtollige tabak wordt tot het einde geduwd, waar het uit eindelijk teveel kracht uitoefent op de sigarettenhuls. Ook kan het zijn dat er tabaksresten aanwezig zijn als gevolg van onvoldoende onderhoud. Deze resten zou u moeten kunnen zien - eventueel met een licht erbij - in de hulzenhouder (het bronzen gedeelte waar u de huls over heen schuift), de tabakskamer (de ruimte waar u de tabak in stopt) en de ijzeren pin (die met het proces in de huls schuift). Controleer extra goed of er enige vorm van aanslag aanwezig is, gezien dit de kwaliteit van de sigaret ernstig beïnvloed. Verder bevelen wijzelf altijd Mascotte Classic hulzen aan, gezien we daarover zeker weten dat deze goed stevig zijn en onder normale omstandigheden niet scheuren.

Vraag

Waar kan ik reserve onderdelen verkrijgen?

Antwoord

Het is niet mogelijk om alle onderdelen te verkrijgen. Zo kunt u geen technische of mechanische onderdelen bestellen van de Zorr Powermatic sigarettenmachine. Dit heeft als reden dat alle reparaties moeten worden gedaan door de officiële reparatie dienst. Alleen dan kunnen we u garanderen dat alle nodige onderdelen vallen onder de garantie. De losse onderdelen, zoals de hopper op de bovenkant, het sigarettenbakje aan de zijkant, een extra lange kabel en tegenwoordig zelfs een volwaardige trechter voor de Zorr Powermatic 2, kunt u op onze deze pagina bestellen.

Vraag

De rode lampje (Jamfunctie) springt aan, wat nu?

Antwoord

De rode LED geeft aan dat de sigarettenschieter de Jam-functie heeft geactiveerd. Deze functie is in het leven geroepen om te voorkomen dat de krachtige Zorr motor de machine letterlijk kapot drukt. De Jam-functie zorgt er dus voor dat de hulzenvuller zichzelf uitschakelt voordat deze permanente schade oploopt. Dit probleem komt meestal voor met onvoldoende onderhoud van de machine. Aangezien het hier gaat om een zeer precies proces, kan het zijn dat enige tabak ophoping op de verkeerde onderdelen, zorgt dat de Jam-functie zichzelf actief zet. Kijk - eventueel met een lichtje - goed of alle belangrijke onderdelen in goed staat verkeert. De belangrijkste onderdelen zijn de hulzenhouder (het bronzen gedeelte waar u de huls overheen schuift), de tabakskamer (de ruimte waar u de tabak in doet) en de ijzeren pin (datgene dat de huls in gaat). Wanneer deze onderdelen voldoende schoon zijn, kunt u het beste contact opnemen, gezien het daar waarschijnlijk gaat om een technisch defect.

Vraag

Kan de machine Kingsize en X-long sigaretten maken?

Antwoord

De Zorr sigarettenmachines zijn in staat om X-long en Kingsize sigaretten te maken. Naar onze mening is er momenteel ook geen betere hulzenvuller om grotere hulzen mee te vullen. De truc hiermee is om de hoeken van de tabakskamer (datgene waar de tabak in gaat) extra goed te vullen. Deze overtollige tabak zal zich in de extra grote hulzen verdelen over de ruimte en hiermee krijgt u een goedgevulde sigaret. Het heeft echter soms wel enige oefening en ervaring nodig om het geheel naar wens te krijgen, maar het is dus zeker mogelijk om Kingsize en X-long sigaretten te draaien met een Zorr hulzenvuller.

Vraag

Hoevaak wordt aangeraden de machine schoon te maken?

Antwoord

Het wordt u aangeraden om de machine na elk gebruik schoon te maken met een iets vochtige doek. Wanneer u dit doet weet u zeker dat eventuele tabak olie niet opdroogt en nare problemen veroorzaakt. Verder kunt u ongeveer één tot twee maal per maand (één als u de hulzenvuller veel gebruikt, 2 als u deze amper gebruikt) de sigarettenschieter goed nalopen op eventuele tabak resten en/of schade. Let hierbij goed op de 3 belangrijkste onderdelen; de hulzenhouder, tabak-kamer en de ijzeren pin. Wanneer één van deze 3 onderdelen tabaksresten bevat, kan dit de kwaliteit van de sigaret ten zeerste beïnvloeden. Heeft u de hulzenstopper al enige tijd niet meer goed onderhouden? Dan kunt u de hardnekkige resten het beste verwijderen met het bijgeleverde ijzeren staafje. Hierbij is wel uw volle aandacht nodig, gezien u de resten moet verwijderen met enige kracht en daarbij goed moet opletten dat u de onderdelen niet beschadigd.

Waardering: 7.2/10
(87 stemmen)