De beste tabak om sigaretten mee te maken

Wanneer u zelf sigaretten wilt gaan maken, is het belangrijk om de juiste tabak hiervoor te kiezen. Deze zogenaamde volume tabak bepaald namelijk - samen met de sigarettenhulzen - voor een groot deel de eindkwaliteit van een zelfgemaakte sigaret. Of deze nou wordt gedraaid met de meest goedkope hulzenstopper of met de duurdere en vooral betere Zorr Powermatic® 2 sigarettenmaker. De tabak en hulzen zijn altijd één van de belangrijkste factoren die meespelen in de eindkwaliteit van de sigaret.

Als u toch geen goede tabak gebruikt is de kans aanwezig dat de machine na verloop van tijd minder gaat presenteren. Zeker wanneer deze onvoldoende wordt onderhouden, zullen er snel problemen naar voren komen die de kwaliteit van de sigaret nadelig beïnvloeden. Om deze problemen te voorkomen wordt u daarom aangeraden om altijd te werken met volume tabak. Volume tabak is een bepaald soort tabak dat speciaal gemaakt is om zelf sigaretten mee te schieten. Deze tabak is droger en daarom beter voor de vulmachine, maar ook is deze tabak luchtiger en daarom beter voor een sigaret die fijn op te roken is. In principe is elke sigarettenroller geschikt om ook normale tabak en zelfs zware shag te draaien, zolang u de machine maar voldoende onderhoud en let op hoeveel tabak u erin doet. Een teveel aan tabak is op de langere termijn namelijk dé nummer 1 oorzaak van defecten en kan voor grote schade zorgen aan de (automatische) hulzenstopper.

De beste volume tabak naar onze mening

Iedereen die zelf sigaretten maakt, zal zijn eigen mening klaar hebben staan wanneer het gaat om de beste tabak, maar dan alsnog kunnen we u een goede start geven. De keuzes die we hebben gemaakt zijn gemaakt op basis van onze eigen ervaringen en die van onze klanten. Aangezien we al enige tijd vol actief zijn in deze markt, hebben we veel ervaringen en meningen gehoord over zowat elk merk tabak. De beste tabak keuze is verdeelt in een 6-tal verschillende merken. Deze merken hebben hun eigenschappen omtrent het vochtgehalte, lengte en structuur, die alle de kwaliteit van de gemaakte sigaret beïnvloeden. Alle onderstaande merken voldoen ruim aan de eigenschappen om een goede tot perfecte sigaret mee te maken. Welke dan het beste is? Daar heeft iedereen zo zijn eigen mening. Vaak kiest men het merk dat diegene momenteel al rookt, maar toch is de volume tabak net iets anders en daarom wordt u aangeraden om ook andere merken te proberen. Hieronder staan in ieder geval de - naar onze mening - beste volume tabak om mee te beginnen.

Speciale Camel tabak voor het zelf maken van sigarettenCamel volume tabak, pot voor 160 stuks sigaretten draaien
Een pot met volume tabak van Pall MallRol tot ongeveer 145 sigaretten met de Pall Mall volume tabak
West volume tabak, een wat minder onbekend merkMinder bekende volume tabak van het Amarikaanse merk West
L&M tabak, speciaal voor het rollen en vullen van sigarettenExtra luchtige tabak om zelf sigaretten te maken van L&M
Volume tabak van het welbekende merk MarlboroDe welbekende Marlboro tabak, speciaal voor sigaretten maken
Pall Mall blauw, een alternatief op de rode volume tabakPall Mall blauw, een erg goed alternatief voor de rode versie
Waardering: 5/10
(986 stemmen)