Handleiding Zorr Powermatic 2 trechter Pro

Deze handleiding is verouderd en de trechter zoals deze hieronder afgebeeld staat is dan ook niet meer te koop. Wel kunt u op deze pagina de nieuwste versie bekijken, die veel verbeteringen heeft waardoor deze handleiding dan ook niet meer van toepassing is.

Heeft u de trechter pro gekocht? Dan kunt u voortaan zeggen dat u in bezit bent van een in Nederland 3D geprint product. Speciaal op maat gemaakt voor onze klanten, voor een nog betere ervaring met de welbekende Zorr automatische sigarettenmaker. Begonnen als een punt op papier, uitgegroeid tot een grote en professionele trechter, de ultieme accessoire voor de Zorr Powermatic hulzenvullers. In de stappen hieronder wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u de trechter kunt installeren op een juiste manier.

Stap 1: De standaard hopper vastzetten

Gezien we hebben gekozen voor een product dat op de standaard hopper past, moesten we een goede manier bedenken om deze vaster te krijgen. Het probleem hiermee is namelijk dat deze niet voldoende stabiel is wanneer de Powermatic trechter pro erop gezet wordt. Dit komt grotendeels door het gewicht en de hoogte van de trechter. Daarom hebben we stabilisatie rubbertjes gemaakt. Deze zijn zo gemaakt dat ze perfect passen onder de standaard hopper van Powermatic zelf. Daarna kunt u deze op de Zorr Powermatic 2 (Plus) drukken voor een ultieme bevestiging. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe deze precies moeten worden vastgezet.

De stabilisatie rubbertjes bij de hopper, in de juiste positie
De stabilisatie rubbertjes juist geïnstalleerd op de Zorr hopper
Dit is hoe het uiteindelijke resultaat eruit moet zien

Stap 2: De trechter plaatsen op de Zorr/Powermatic

Wanneer de standaard hopper goed vastzit, is het mogelijk om de trechter te plaatsen. Deze is zo gemaakt dat er geen extra stabilisatie nodig is. Het onderstuk van de trechter heeft een diepe opening en lange zijkanten, genoeg voor een goede stabiliteit. De trechter Pro is gemakkelijk te plaatsen door deze met enige kracht op de standaard hopper te drukken. Zorg ervoor dat de achterste binnenmuur de standaard hopper aanraakt. Alleen dan is de trechter goed geïnstalleerd en bent u klaar om ermee aan de slag te gaan. Op de afbeeldingen hieronder ziet u hoe u de Zorr Powermatic 2 (Plus) trechter Pro er precies op moet zetten.

De trechter Pro samen met de Zorr Powermatic 2 Plus
De trechter geïnstalleerd op de Powermatic 2 hulzenvuller
Druk de trechter met enige kracht op de standaard Zorr hopper

Stap 3: De trechter klaarmaken voor gebruik

Wanneer u de eerste en tweede stap goed heeft uitgevoerd, zou het geheel eruit moeten zien als de eerste, onderstaande afbeelding. Is dit niet het geval en krijgt u de trechter niet juist geïnstalleerd, neem dan contact met ons op voor persoonlijke advies. Wanneer de trechter wel juist geïnstalleerd is, kunt u deze gaan vullen met tabak. Voor een optimale toestroom van tabak wordt u aangeraden om de tabak eerst goed uit elkaar te trekken. Zorg dat de tabak goed los zit en doe het daarna in de trechter. Ook wordt het u aangeraden om alleen droge tabak te gebruiken, echter kunt u - met voldoende onderhoud - ook andere soorten tabak gebruiken. U zult merken dat u veel tabak in de trechter kunt doen, maar het is niet nodig om deze volledig te vullen. Wanneer de tabak zichtbaar is aan de onderkant van het transparante deel, heeft de trechter voldoende tabak om goed te werken.

Trechter juist erop gezet, tijd om de tabak erbij te pakken
Vul de trechter tot minimaal de rand van de transparante pot
U bent klaar! We wensen u veel plezier met de trechter Pro

Algemeen onderhoudsadvies

Wanneer u de trechter goed onderhoud en gebruikt onder normale omstandigheden, zou deze vele jaren mee moeten kunnen gaan. Het is echter wel zo dat er een aantal punten zijn waar u op moeten letten met het gebruik van dit product. Deze punten staan hieronder beschreven en geven u een juist idee over het onderhouden van deze op maat gemaakte trechter;

  • - Deze trechter is grotendeels gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic en kan daarom niet goed tegen hogere temperaturen. Bij 50-60°C wordt het plastic zacht en begint het zijn vorm te verliezen. Daarom kan de trechter niet in de vaatwasser.
  • - De 3 schroeven die gebruikt worden, zijn gemaakt van verzinkt staal en kunnen daarom gaan roesten wanneer deze niet goed afgedroogd worden. Let daarom extra op met regenachtige omstandigheden en (te) vochtige ruimtes
  • - Aangezien de Zorr Powermatic trechter grotendeels is gemaakt van PLA, mag u deze niet schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen. Een iets vochtige doek is meer dan voldoende om het geheel schoon te krijgen.
  • - Let erop dat de trechter kan verkleuren wanneer deze langere tijd in de zon staat.

Deze handleiding is verouderd en de trechter zoals deze hieronder afgebeeld staat is dan ook niet meer te koop. Wel kunt u op deze pagina de nieuwste versie bekijken, die veel verbeteringen heeft waardoor deze handleiding dan ook niet meer van toepassing is.


Waardering: 7.9/10
(44 stemmen)