Sigarettenmachine handmatig

4.2/5
(59 stemmen)

Een goede sigarettenmachine is de beste manier om het roken een stuk goedkoper te maken. Elke sigarettenmaker die u hieronder ziet is handmatig te bedienen en werkt erg eenvoudig, maar uiteraard is er ook altijd een Nederlandse handleiding aanwezig die keurig zal worden bijgeleverd. Van de handig kleine sigarettenmachine van Powermatic™ tot de welbekende Powermatic™ 1 sigarettenmaker van Zorr, iedere sigarettenmaker zal zijn werk naar behoren doen. Uw hulzen zullen altijd goed gevuld worden. Dat maakt iedere sigarettenmachine in onze webshop een perfect product om aan te schaffen. Elk model heeft een stijlvolle vormgeving en is gemakkelijk mee te nemen en natuurlijk word elke sigarettenmachine geleverd met een volledig Nederlandse handleiding, zodat u altijd gelijk aan de slag kunt.

11 resultaten
Sorteren:
(21)
€ 19,95
Bestellen
(2)
€ 48,95
Bestellen
(0)
€ 4,95
Bestellen

beste 3 handmatige sigarettenmachines van dit moment. Elke heeft zijn eigen voordelen, maar alle 3 zullen ze u het betere resultaat geven. De prijs van deze machines ligt echter ook iets hoger, maar natuurlijk krijgt u dan ook wel het beste van het beste en kunt een zeer duurzaam product verwachten dat jaren mee zult gaan. Ook staan deze vullers bekend om het gemak en de soepelheid met het sigaretten maken. Dit is te danken aan het feit dat de onderdelen zijn gemaakt van staal, iets wat bij de goedkopere hulzenvullers vaak is gemaakt van plastic. Wij zullen u altijd aanraden om voor een handmatige sigarettenmachine te kiezen met zoveel mogelijk stalen onderdelen. Vooral de 'injectie' naald is erg belangrijk, gezien deze de grootste druk krijgt te verwerken tijdens het zelf maken van sigaretten.

Natuurlijk hebben we ook goedkope sigarettenmachines. Deze mogen misschien iets minder langer mee gaan dan de stalen modellen, maar dat is dan ook terug te zien in de prijs. Vooral de goedkope hulzenvuller van Bofil is er één die wij veel verkopen. De meeste klanten nemen er gewoonweg een aantal tegelijk en krijgen dan ook nog eens gratis verzending. Deze sigarettenmachines werken dus iets minder lang (goed) en kunnen minder druk hebben door de kunststof onderdelen, maar alsnog zien we veel tevreden klanten. Zeker als u de sigarettenmakers gebruikt met de juiste tabak (volume) en goed onderhoud, kunt u er zeer lang plezier aan hebben.

Waarom zou u een sigarettenmachine kopen?

Goede sigaretten gemaakt met een elektrische hulzenstopper

Omdat een degelijke sigarettenmachine een zeer goede investering is. De sigaretten die u nu in de winkel koopt zijn veel duurder dan wanneer u deze zelf zou maken met een grote pot tabak erbij. Alle sigarettenmachines op deze pagina zijn handmatig, wat betekend dat het ietsjes langer duurt om een sigaret te maken en u iets meer moeten oefenen en proberen om er echt goed gevulde sigaretten uit te halen. Mocht u echter gelijk goed aan de slag willen, sneller en gemakkelijker, dan kunt u het beste een kijkje nemen bij onze elektrische sigarettenmakers. Het grootste nadeel bij de automatische modellen is echter de veel hogere prijs en dat deze vaak ongemakkelijk zijn om mee te nemen, aangezien u een stroombron nodig heeft met elektrische modellen. Er is dus genoeg reden om te kiezen voor een handmatig model, buitenom de lagere prijs.

Deze handmatige sigarettenmakers zijn over de gehele wereld al een behoorlijk aantal jaren bekend, dus nu ook hier bij ons ons Nederland. Vroeger was er slechts één soort handmatige sigarettenmachine te verkrijgen, maar dat is allang niet meer het geval. Het apparaat van toen was groot en log en soms best wel zwaar om te gebruiken en vaak waren de hulzen niet eens goed gestopt of gevuld. Allemaal alleen maar zonde van uw moeite en tijd. De techniek moest men toen echt even goed onder de knie krijgen en dan ging het alsnog maar 'redelijk' goed. Ook dat is allemaal verleden tijd, want vandaag de dag zijn geen van deze modellen log of zwaar te bedienen, de techniek is niet meer iets wat u onder de knie hoeft zien te krijgen of waar u eerst voor moet oefenen, want deze vullers doen het werk gewoon voor u.

Onder deze tekst vindt u de 3 producten terug die u nodig heeft om aan de slag te gaan en zelf sigaretten te gaan maken. Natuurlijk heeft u een sigarettenmachine nodig, dat kan een handmatig model zijn of een elektrische hulzenstopper. Als u een hulzenvuller heeft gekocht, dan heeft u natuurlijk ook nog de tabak nodig en hulzen. Bij voorkeur kiest u voor een volume tabak, aangezien deze vaak veel beter werken dan de normale 'draai' tabak. Ook met de hulzen kunt u het beste gelijk kiezen voor een herkend merk zoals de filterhulzen van Mascotte, of u moet zeker weten dat het andere merk hulzen ook goed werkt. Met handmatige machines heeft u minder last van scheurende filters dan met de automatische modellen, aangezien deze minder kracht geven in meer tijd.

Sigarettenmachine; kunststof of metaal?

Wanneer u een handmatige sigarettenmachine gaat kopen moet u erop letten of en welke onderdelen zijn gemaakt van staal of kunststof. De metalen onderdelen gaan over het algemeen een stuk langer mee en werken vaak beter dan de vullers met kunststof onderdelen. Ook zijn er modellen die zowel kunststof als metalen onderdelen bevatten. Bij elke Mascotte© hulzenstopper kunt u ervanuit gaan dat deze volledig van kunststof zijn gemaakt, iets wat ook terug te zien is bij de prijzen. En bij de welbekende Powermatic© hulzenvullers weet u zeker dat u altijd een volledig metalen binnenkant heeft (buitenkant niet in alle gevallen), wat de duurzaamheid ten goede doet.

Kunststof onderdelen
Sigarettenmachines met volledig kunststof onderdelen zijn vaak veel goedkoper dan soortgelijke modellen met metalen onderdelen. Vooral de machines die volledig van kunststof zijn gemaakt zijn flink goedkoper (zo laag als 4 euro).
Een perfect resultaat is niet mogelijk of moeilijker om te bereiken. Aangezien er meer 'flex' zit in de kunststof onderdelen, kunnen deze modellen minder kracht hebben en zijn daardoor vaak niet in staat om echt goede sigaretten te maken.
Dit type sigarettenmaker slijt veel sneller, iets wat terug te merken is bij het feit dat Mascotte maar 6 maanden garantie geeft op al hun modellen, tegenover een volledige 2 jaar garantie bij bijvoorbeeld het welbekende merk Powermatic.
Het onderhoud is veel moeilijker. Aangezien de tabak altijd een soort van olie achterlaat, moet dat (na verloop van tijd) schoongemaakt worden. Metalen onderdelen kunnen daarbij veel harder en krachtige schoongemaakt worden, daarbij zitten deze tabaks-resten ook nog eens meer vast op kunststof onderdelen en kunt u geen schoonmaakmiddelen gebruiken.
De handeling om de sigaret te maken is moeilijker. Dit komt omdat kunststof onderdelen niet gesmeerd kunnen worden, terwijl dat eigenlijk wel nodig is om het mechanische soepel te krijgen en vooral te houden na een langere tijd gebruik.
Kunststof onderdelen kunnen afbreken en zelfs terecht komen in uw zelfgemaakte sigaretten. Natuurlijk wordt elke sigaretten machine, zowel kunststof als metaal, uitvoering gecontroleerd in de fabriek, maar alsnog is het mogelijk omdat kunststof gewoonweg erg zwak is en redelijke snel afbreekt met enige (of verkeerde) kracht.
De machines zijn veel lichter dan degene die gemaakt zijn van metaal. Dit kan een voordeel zijn in sommige situaties, maar in de meeste gevallen wilt u wat gewicht in de hulzenvuller, zodat deze goed blijft staan als u de sigaretten maakt.
Metalen onderdelen
De sigarettenmakers die gemaakt worden van metaal zijn vaak flink duurder dan de kunststof modellen. Een minimaal bedrag zou dan rond de 24 euro liggen, voor een Powermatic mini van Zorr, die een volledig metalen binnenkant heeft.
Metaal bevat geen of amper 'flex' in de onderdelen en daarom is het mogelijk om serieus goede sigaretten te maken. Met enige oefening ligt de kwaliteit rond die van de dure sigaretten die u in de winkel koopt.
De modellen met een metalen binnenkant slijten amper. Ondanks dat de buitenkant soms nog van kunststof is gemaakt, gaat het uiteindelijk om de binnenste onderdelen die al die tijd de druk moeten verdragen. Sigarettenmachines gemaakt van metaal gaan dan ook 2 tot 4 keer langer mee dan de kunststof modellen, met natuurlijk het juist onderhoud.
Het onderhoud is gemakkelijker. Aangezien de tabaksresten vast blijven plakken aan sommige onderdelen, heeft metaal het voordeel dat deze gemakkelijker en sneller schoon te maken zijn. Daarbij heeft het ook nog het voordeel dat de tabaksresten minder blijven plakken op de metalen onderdelen en deze meer druk kunnen hebben voordat de kwaliteit achteruit gaat.
De handeling is soepel en gemakkelijk. Aangezien de binnenkant gesmeerd kunnen worden, is de handeling veel beter. In eigenlijk alle gevallen worden deze onderdelen gesmeerd met een goede vet en daarom zullen deze jarenlang soepel blijven.
De metalen onderdelen zijn veel steker in het algemeen. Het komt dan ook eigenlijk amper voor dat deze onderdelen afbreken. Wel is het zo dat de metalen onderdelen kunnen buigen, wat ervoor kan zorgen dat het sigaretten maken niet meer goed werkt, maar dit gebeurd echter zelden.
Sigarettenmachines gemaakt van metaal zijn veel zwaarder. Dat maakt het gemakkelijker om sigaretten te draaien, aangezien de machine beter blijft staan. Ook is het dan vaak mogelijk om de hulzenvuller te bedienen met één hand.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat u het beste altijd kunnen kiezen voor een volledig metalen sigarettenmachine of een met een metalen binnenkant. Daarbij komt er natuurlijk nog meer kijken bij het beoordelen van de kwaliteit van alle verschillende merken en types. Wanneer u gewoonweg het beste wilt en bereid bent om daar iets meer voor te betalen - iets wat u toch al snel terugverdiend met het zelf maken van sigaretten - dan kunt u het beste kiezen voor een bekend en goed merk zoals de Zorr Powermatic© hulzenvullers. Met deze machines heeft u namelijk altijd 2 jaar garantie en kunt u erop aan dat u altijd een goede werking heeft.